Блог
Які функціональні тренди завойовують популярність у кондитерській сфері?
У 2025 році додавання мультифункціональних властивостей до солодощів – це вже не просто тенденція, а великий бізнес. Виробники все частіше прагнуть вивести новинки на ринку кондитерських виробів за межі традиційного для споживача задоволення, розваги й новизни – і роблять ста...
Шоколад є одним із найпопулярнішим видом солодощів та найбільш поширеним базовим кондитерським інгредієнтом на ринку. Проте, екологічні виклики та зміна поведінки споживачів трансформують майбутнє шоколадного сегменту ринку. Статистика свідчить, що ринок шоколаду переживає бум. У 2025 році світовий ринок шоколаду оцінюється в 140,12 млрд. дол. США ...
За даними Statista, у 2025 році світовий ринок кондитерських виробів сягне рекордних 619,25 млрд доларів США – це більш ніж на 30 млрд доларів більше, ніж у 2024-му. На тлі цього зростання актуальним стає питання: як сучасний споживач поєднує свідоме ставлення до витрат із прагненням до преміальності та персоналізованого досвіду? Зростання ...
Сьогодні активно зростає інтерес споживачів до функціональних харчових продуктів, збагачених вітамінами, мінералами, антиоксидантами та натуральними біоактивними компонентами. Такі продукти виконують не лише нутритивну функцію, а й сприяють покращенню фізіологічного стану організму, зниженню рівня психоемоційного напруження та підвищенню адаптивног...
Чому все більше споживачів обирають шоколад на рослинній основі? У 2025 році популярність веганського шоколаду стрімко зростає. І це не просто модний тренд, а результат глибоких змін у споживчих уподобаннях та харчових звичках. Основні причини зростання попиту на шоколади, що мають рослинне походження:
Здоров’я та харчова чутливість. Багато спожив...
У 2025 році кондитерська індустрія продовжує розвиватися під впливом технологій, змін у споживчих вподобаннях і глобальних тенденцій. Пропонуємо розглянути технологічні тренди 2025 року, що формують кондитерську галузь:
1. Персоналізоване харчування. В рамках свого технологічного акселератора CoLab Mondelēz International співпрацює зі стартапами д...