VALRHONA’S C³

,

Chocolate Chef Competition C³ – вельми серйозний та амбіційний конкурс серед кондитерів та шоколатьє. «Дотримуючись своєї місії, Valrhona прагне створити таким чином спілкування і творчий обмін між професіоналами в області кондитерської індустрії, щоб просунути вперед цю в галузь в цілому», – каже Еммануель Брун, головний операційний директор Valrhona USA.

І в цьому контексті, конкурс C³ – це поєднання свята професійних шеф-кухарів і демонстрація майстерності кондитерів у всіх технічних і творчих аспектах. Партнер конкурсу StarChefs розділяє цю мету.

Конкурс відкритий виключно для професіоналів, пов’язаних з ресторанною галуззю, у віці старше 21-го року і працюють в цій галузі під час проведення конкурсу. Реєстрація для конкурсу проходить за географічним принципом. І як показує список фіналістів цього року, ця географія досить широка. Така ситуація в черговий раз підтверджує відкритість і неупередженість організаторів – всі охочі мають шанс. Тому можемо з надією говорити, що в наступному році, шефи з України також зможуть подати заявки на участь у конкурсі.

Отже, у фіналі 2018 вісім шеф-кухарів з усього світу демонструють свої навички.

Mina Pizarro | L’Appart | New York, USA

Kanako Baba | Nobu at Atlantis the Palm | Dubai, UAE

Paula Stakelum | Restaurant Ashford Castle | Cong, Co. Mayo, IRELAND

Libertad Santiago | Restaurant Linia de l’Hôtel Almanac | Barcelona, ​​SPAIN

Weilu Wang | La Patisserie Prince Philosopher | Stockholm, SWEDEN

Ettore Beligni | Restaurant The Fat Duck | London, UK

Cyril Gaidella | World Pastry Champion 2017 and teacher at CFA Mederic | Paris, FRANCE

Yusuke Aoki | Four Seasons Hotel Resort | Bali, INDONESIA

Переможця визначатиме група шеф-кухарів світового класу, в тому числі Антоніо Бачура (США), Клер Хітцлер (Франція), Рамона Фрейкса (Іспанія), Крістіна Бауерман (Італія), Фредрік Боргскога (Швеція), Даніель Монграу (Канада), Карім Бурдж (ОАЕ) і Себастьян Серво (Франція)

Головний приз – ексклюзивний кубок Valrhona і € 5000.

У минулому році головний приз був вручений Фредріку Боргскогу (Швеція)

Фредрік Боргскога

Які ж основні умови і етапи конкурсу?

Конкурс проходить в кілька етапів.

Етап 1: Подача рецепту. Кожен кандидат повинен представити оригінальний рецепт десерту і формованих шоколадних цукерок на тему заданого шоколаду. Цей рецепт повинен бути виконаний з використанням стандартного кухонного обладнання.

Звичайно ж, шоколад Valrhona повинен бути основним інгредієнтом виробів як візуально, так і з точки зору смаку. Щороку темою для конкурсу вибирають певний вид (сорт) шоколаду Valrhona. У конкурсі 2018 кутюр’є з Grand Cru de Terroir від Valrhona вибрали темою шоколад MANJARI 64%. Журі проводить відбір заявок з рецептами і на цьому етапі визначає хто ж буде приймати участь в півфіналі.

Етап 2: Регіональні півфінали. Відбіркові тури в півфіналі проходять протягом п’яти з половиною годин, протягом яких кандидати повинні підготувати 10 порцій позолоченого десерту і 20 литих шоколадних цукерок на тему певного шоколаду Valrhona. Відзначимо, що конкурсантам надається звичайне кухонне обладнання та інгредієнти, тільки з асортименту Valrhona. Всі інші інгредієнти, необхідні для їх рецептів, кандидати повинні надати самостійно. І вже ті, хто пройде регіональний півфінал, буде входити в заключний етап конкурсу.

Етап 3: Міжнародний фінал. Нагадаємо, що Міжнародний фінал C³ Valrhona 2018 у ICC StarChefs піде 22 жовтня в Брукліні, Нью-Йорк, під час Міжнародного конгресу кухарів.

Ви захоплені своєю роботою в якості шеф-кухаря ресторану? Ви любите приймати виклик? Тоді приєднуйтесь до унікального досвіду конкурсу C³!

Детальний опис правил участі за посиланням  http://www.c3.valrhona.com/contest-rules

Залишити відповідь