6 food-трендів 2018

Популярный британский ресурс Greatbritishchefs поделился своими прогнозами в развитии гастрономии. Интересно было сравнить со своими планами и прогнозами. На наш взгляд, много общего. Итак, топ food-трендов 2018.
В мире продуктов питания (и, откровенно говоря, во многих аспектах повседневной жизни), 2017 год стал годом взлетов и падений. Мы смогли почувствовать, как неудержимый рост влияния соцсетей привел к сомнительным причудам и в гастрономии, мы испытали огромный рост в веганстве, мы также стали более рационально использовать пищевые отходы, расширяли меню региональными блюдами итальянской кухни (популярность которых, безусловно, будет еще расти), и многое другое. Наши прогнозы на 2017 год успешно определили рост аутентичной мексиканской кухни, рассвет крафтовых брендов, превратившихся в визитную карточку модных поваров – все это вещи, которыВот что, по нашему мнению, ожидает нас в 2018 году.

1.Рост пищевых технологий

mg63169.960x713

 

Світові технології і продукти харчування ніколи ще не були такі близькі один до одного. Незалежно від того, чи замовляєте ви «на винос» зі свого улюбленого ресторану через додаток на телефоні, чи використовуєте голосовий помічник, щоб читати вголос рецепти, коли ви готуєте, чи купуєте бургер з овочами, вирощеними в лабораторії, чи проектуєте автоматизованих роботів для вирощування і збору овочів, все це говорить лише про одне – майбутнє-сьогодні. Є сотні компаній початківців у всьому світі, які намагаються розірвати звичний ланцюг продуктів харчування, змінити спосіб виготовлення інгредієнтів або запропонувати нові способи обідати, чи задля чистого прибуток, чи то більш етична, стійка причина. І компанія “КакаоМілл» повністю підтримує цей тренд, поставляючи на ринок України інноваційні інгредієнти нашого партнеру Sosa Ingredients.

2. Африка в центрі уваги

Щороку ми спостерігаємо відкриття Міжнародних закладів і бачимо безліч престижних, автентичних ресторанів, що спеціалізуються на їжі тієї чи іншої країни. Так що принесе 2018 рік? Все більш захоплюючим є зростання африканських – особливо західноафриканських – страв. Для другого за величиною континенту в світі Африка ніколи не була поміщена в кулінарний центр. І завдяки таким людям, як Зоя Адджоньо з кухні Гани Зої і команди в Ікойі; новаторський ресторан, який привносить східноафриканські аромати в прекрасну ресторанну сферу. Чекайте на suya (західноафріканське барбекю), просо, окра і подорожник, щоб стати набагато більш популярними в найближчі місяці. Важко сказати, наскільки це актуально для України, однак африканські страви в меню, однозначно можуть привернути увагу.

3. Не тільки для вегана

img54296 960x713

У минулому році веганство, здавалося, нарешті перескочило з ніші в мейнстрім, а з ним з’явився новий погляд на приготування овочів. 2018-тий побачить, що цей рух продовжує рости. Більш розкішні ресторани пропонують повне меню для веганів, шеф-кухарі по телевізору, що демонструють публіці, як придати овочам належної уваги, і незліченні нові веганські продукти в магазинах. Крім усього цього, ми також дивимося з докором на марнотратство, коли мова заходить про фрукти і овочі, а шеф-кухарі, що використовують «корінь, щоб зупинити» – це означає, що такі речі, як стебла цвітної капусти, паростки картоплі, дістаються зі сміттєвого відра і перетворюються в чудові, екологічно чисті страви. Слідкуйте за лактоферментацією – ми вважаємо, що це буде так само популярно в наступному році, завдяки неймовірному смаку, який вона придає овочам. Тут «КакаоМілл» повністю згоден, популярність веганства зростає. І життя змушує більш раціонально та економно розпоряджатися продуктами. Хоча, на рахунок стебел цвітної капусти – не впевнені …

4. Нове покоління шеф-кухарів

img71776.250x250

Хвиля молодих шеф-кухарів, які сколихнули традиційну ресторанну сцену в Великобританії. Це почалося з кухарів, що стали зіркою Мішлен, які зривали скатертини і переробляли свої ресторани в більш демократичні заклади. Ці нові ресторани поєднують експертну техніку з невимушеним соціальним середовищем, часто за нижчою ціною, ніж їхні зіркові колеги. Зрозуміло, що шеф-кухарі відповідають за приготування їжі. Це може бути їжа, яку вони люблять, або стиль їжі, який вони вибрали в своїх подорожах (див. Ben Chapman of Kiln and Smoking Goat або хлопці з Breddos Tacos), або певна їжа, на якій вони зосередились і роблять її відмінно (Макс Халлі з магазину «сандвічі Макса» перетворив скромний сандвіч в річ справжньої краси). Тримаємо курс на демократію!

5. Імперія власних закладів

Здається, що один ресторан більше не задовільняє його, оскільки все більше і більше найпопулярніших шеф-кухарів в Великобританії створюють свої власні міні ресторани. Фантастичний Ендрю Вонг відкриває ще один новий в 2018 році; Франческо Мазза відкрив і Радичі і Фіуме в 2017 році, і у братів Галвін є неймовірні десять ресторанів під їх керівництвом. Viva chefs!

6. Коктейлі в тренді

img43719.960x713

У світі коктейлів барісти почали думати, як кухарі, з точки зору їх смакових комбінацій і інгредієнтів. Якщо ви все ще хочете класичний джин і тонік, тоді у вас є сотні джинів, десятки тоніків і незліченна кількість топінгів, щоб змішувати і поєднувати. В наступному році ми побачимо більше саморобних сиропів, копчених ароматів віскі і Манхеттенів, наповнених бджолиним воском. Є хороші новини для непитущих теж – оскільки ми стаємо більш здоровими, бари починають переглядати свої безалкогольні пропозиції, а також, використовувати модні напої, такі як комбуча, щоб створювати смачні випивки без похмілля. Останнє – особливо підтримується!

За матеріалами http://www.greatbritishchefs.com/features/food-trends- 2018

Залишити відповідь