Топ-5 Шкіл кондитерів

Щоб стати професійним кондитером, необхідно пройти формальне навчання у школі кондитерів. Недостатньо просто знати як спекти хороший хліб чи красиві торти. Насправді, якщо Ви дійсно хочете заявити про себе у бізнесі, просто будь-яка школа кондитерів не підійде. Щоб завоювати повагу професіоналів у цій галузі, Ви повинні обирати з найкращих шкіл кондитерів.

Існує декілька шкіл кондитерів, які пропонують якісне практичне навчання та освіту. Кожна з них може зробити з Вас кондитера, як Ви його уявляєте. Однак, існує лише декілька топових шкіл кондитерів. Ці установи ціняться за надання бездоганної освіти кожному студенту-кулінару. Крім того, Ви напевно швидше знайдете роботу у сфері кулінарії з дипломом відомої школи кондитерів.

Топ-5 Шкіл кондитерів

1.    Французький кулінарний інститут (French Culinary Institute)

Французький кулінарний інститут (French Culinary Institute) – це елітна школа кондитерів, яка пропонує високоякісну програму з кондитерського мистецтва, розроблену прославленим Жаком Торресом. Акцент програми зроблено на основних елементах якісних кондитерських виробів, від виготовлення до презентації. Програма триває 6 місяців, якщо Ви відвідуєте денні заняття, або 9 місяців, якщо Ви відвідуєте вечірні заняття; це дозволить Вам вписати кондитерські заняття у свій графік. Програму поділено на професійні і любительські курси, залежно від Вашого рівня підготовки. Французький кулінарний інститут (French Culinary Institute) пропонує курси у Нью-Йорку та у Каліфорнії, а також має деякі пропозиції з фінансової допомоги.

2. Міжнародні кулінарні школи при інститутах мистецтв (The International Culinary Schools at the Art Institutes)

Міжнародні кулінарні школи при інститутах мистецтв (The International Culinary Schools at the Art Institutes) пропонують бездоганні курси з випічки та кондитерських виробів при різних коледжах, розташованих по всій території США. Дипломні курси є, зокрема, у Денвері, Г’юстоні, Феніксі, Сіетлі та Санта-Ані, а дипломи підготовчого ступеню, серед інших, у Далласі, Сакраменто та Гендерсоні. Програма для отримання свідоцтва про кваліфікацію з випічки та кондитерського мистецтва також доступна у Нові, Мічиган. Це одна з найкращих систем мистецьких інститутів у світі і найкраще місце для натхнення творчих особистостей у різних сферах, таких як дизайн, мода та, звичайно, кулінарія.

3. Коледж кулінарного мистецтва Le Cordon Bleu (Le Cordon Bleu College of Culinary Arts)

Коледж кулінарного мистецтва Le Cordon Bleu (Le Cordon Bleu College of Culinary Arts) – найвідоміша школа кондитерів. Філії коледжу знаходяться у Голівуді та Пасадені, Лос Анджелесі, а також у Сан-Франциско та по всьому напрямку до Маямі. Вони переважно пропонують дипломні курси з кондитерських виробів та випічки. Програми включають практичне навчання і їх можна пройти за 30 тижнів. У деяких університетських містечках є також 15-місячна програма для отримання свідоцтва про кваліфікацію.

4. Кулінарний інститут Америки (The Culinary Institute of America)

Кулінарний інститут Америки (The Culinary Institute of America) розташований у Гайд-Парку, Нью-Йорк. Цей славетний інститут – одна з найкращих шкіл шеф-кондитерів у світі, з неї випустилося чимало відомих шеф-кондитерів. КІА (CIA) пропонує дві програми, а саме, AOS (акредитований спеціаліст) з випічки та кондитерського мистецтва  чи молодший спеціаліст, ступінь професійної освіти, та бакалавр з менеджменту випічки та кондитерського мистецтва або ступінь вищої освіти. Перший варіант передбачає 21-місячну програму, основний акцент в якій зроблено на практичних навичках та знаннях, необхідних для того, щоб стати хорошим шеф-кондитером; програма також включає 18-тижневу виробничу практику та 6-тижневе справжнє стажування у кафе Apple Pie Bakery Café. З іншого боку, другий варіант – це 38-місячна програма, під час якої також навчають, як управляти вашим кондитерським бізнесом.

5. Академія Star Career Academy

Для тих, хто шукає курси для отримання свідоцтва про присвоєння кваліфікації, однією з найкращих шкіл кондитерів є Академія Star Career Academy у Лонг-Айленді, Нью-Йорк. Основна запропонована програма – це 600-годинний курс з професійного кондитерського мистецтва та випічки, у якому надаються знання від базових основ виготовлення випічки та кондитерських виробів до виготовлення вишуканої випічки та складних технологій випічки. Для бажаючих продовжити навчання, Академія Star Career Academy також пропонує два курси вихідного дня з неповним навантаженням, основна увага в яких приділяється конкретним особливим виробам, таким як  делікатесне печиво, хліб спеціального призначення, кондитерські вироби з листкового тіста, шифонові бісквіти, генуезький бісквіт, баварський крем, крем-брюле тощо.

Це – 5 найкращих шкіл кондитерів на нашу думку. Можливо, можна запропонувати інші школи, які можна додати до цього переліку.

Оставить ответ